Partnerzy








Statystyki
  • 19Ten wpis:
  • 32847Odsłon razem:
  • 197Odsłon dzisiaj:
  • 87Odsłon wczoraj:
  • 534Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 1094Odsłon miesięcznie:
  • 24715Gości razem:
  • 72Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

Rozmowy przy kuchni

Jedna z nowych pozycji w Muzeum to „Rozmowy o kuchni” z podtytułem „Cztery pory roku z przepisami Mazurskiego Morza”. „Mazurskie Morze to LGD i publikację sfinansowano ze środków Europejskiego Funduszu Rybackiego. W publikacji znajduje się 46 przepisów podzielonych na 4 pory roku. Przepisy pochodzą od kilkunastu osób, ale najwięcej udostępniło ich (rekomendowało) Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejskiej w Pieckach. Wstępem i opisami pór roku książkę opatrzyła Elżbieta Mierzyńska. W opisach zawartych jest dodatkowych 14 przepisów. Wydawcą jest Pracownia Wydawnicza „Elset” z Olsztyna. Książka opublikowana została w 2013 r. 96 stron formatu A4.