Wyniki V konkursu na najlepszą publikację im. St. Czernieckiego
W dniu 15 sierpnia 2017r. podczas VII Festiwalu Rosołu w Nowym Wiśniczu rozstrzygnięto konkurs im. St. Czernieckiego na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach.
Kapituła
- Renata Bukowska, Prezes LGD „Gościniec 4 Żywiołów”, członek Grupy Roboczej Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
- Katarzyna Laskowska, Naczelnik Wydziału Komunikacji i Koordynacji Współpracy Międzynarodowej Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa
i Rozwoju Wsi - Joanna Surowiec, Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa
- Łukasz Tomczak, Naczelnik Wydziału Rozwoju Terytorialnego Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi:
Józef Maroszek, Jan Leończuk, „Wielka Księga Tradycji Kulinarnych Puszczy Knyszyńskiej”, Lokalna Grupa Działania „Puszcza Knyszyńska”, 2011
Wyróżnienia (w kolejności):
- „Produkty lokalne Ziemi Kozienickiej”; Solter sp. J.S. Dobosz, D. Kwiecień (Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Puszcza Kozienicka”)
- „Kulinarne wędrówki po Małopolsce”; Polska Press, oddział w Krakowie (Gazeta Krakowska), 2016
- Paweł Piszczek, „Smaki Przedgórza”, Stowarzyszenie „Kwartet na Przedgórzu” (LGD), 2015
- „Suska sechlońska w kuchni polskiej”; Ergo Vision sp. z o.o., 2014 (Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach)