Wyniki V konkursu na najlepszą publikację im. St. Czernieckiego

W dniu 15 sierpnia 2017r. podczas VII Festiwalu Rosołu w Nowym Wiśniczu rozstrzygnięto konkurs im. St. Czernieckiego na najlepszą publikację o lokalnych i regionalnych kulinariach.

Kapituła

  1. Renata Bukowska, Prezes LGD „Gościniec 4 Żywiołów”, członek Grupy Roboczej Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
  2. Katarzyna Laskowska, Naczelnik Wydziału Komunikacji i Koordynacji Współpracy Międzynarodowej Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa
    i Rozwoju Wsi
  3. Joanna Surowiec, Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa
  4. Łukasz Tomczak, Naczelnik Wydziału Rozwoju Terytorialnego Departamentu Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  5. Jarosław Uściński, Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi:

Józef Maroszek, Jan Leończuk, „Wielka Księga Tradycji Kulinarnych Puszczy Knyszyńskiej”, Lokalna Grupa Działania „Puszcza Knyszyńska”, 2011

Wyróżnienia (w kolejności):

  1. „Produkty lokalne Ziemi Kozienickiej”; Solter sp. J.S. Dobosz, D. Kwiecień (Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Puszcza Kozienicka”)
  2. „Kulinarne wędrówki po Małopolsce”; Polska Press, oddział w Krakowie (Gazeta Krakowska), 2016
  3. Paweł Piszczek, „Smaki Przedgórza”, Stowarzyszenie „Kwartet na Przedgórzu” (LGD), 2015
  4. „Suska sechlońska w kuchni polskiej”; Ergo Vision sp. z o.o., 2014 (Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw w Ujanowicach)