Partnerzy








Statystyki
  • 148Ten wpis:
  • 114944Odsłon razem:
  • 18Odsłon dzisiaj:
  • 10Odsłon wczoraj:
  • 229Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 717Odsłon miesięcznie:
  • 70454Gości razem:
  • 18Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów

W  sobotę 20 maja w Socjalnej Spółdzielni ” Dolina Raby” Chrostowa 1, Sobolów w  Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernickiego miał miejsce  Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów. Atrakcją spotkania były warsztaty o Franciszku Kulczyckim przy kawie i rogalikach. Producenci Pan Grzegorz Mucha oraz z Wieńca opowiedzieli o swoich produktach. Pozostali  producenci dostarczyli na degustację, dzięki temu uczestnicy   mogli degustować  wędliny, szynka, boczek, salceson, boczek, przekąski, gołąbki, ryby, koreczki śledziowe, soki.

Wszystkim uczestnikom, producentom, którzy przybyli na spotkanie Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów  dziękuję za miłą atmosferę , wymianę poglądów w dziedzinie kulinarnej i poznanie smaku regionalnego.

Składam serdeczne podziękowania firmom , które czynnie  zaangażowały się w Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów. Ponadto dziękuję Panu Krzysztofowi Wolskiemu za pomoc w organizacji tego przedsięwzięcia.

Szczególne podziękowania  dla firm takich jak:

  1. http://www.lowisko-wieniec.pl/ Pani Justyna i Krzysztof Pilch Wieniec
  2. F.P.H.  Bułeczka Adam Kępa Żegocina
  3. P. O.W Pan Grzegorz Mucha Kamionna
  4. Restauracja Regionalna Chata Gieda
  5. „ALED” Alicja Sławęta Produkcja Wyrobów Wędliniarskich Muchówka
  6. Firma  ” MAGI” Maria Zdebska – Pierożki Babci  Władzi Trzciana
  7. Zakład Mięsno-Wędliniarski Pan Tomasz  Chojecki Leszczyna

Podziękowania szczególne dla Pani Marii i Andrzeja Szewczyków za pomoc w przygotowania spotkania.

Anna Szewczyk