Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów
W sobotę 20 maja w Socjalnej Spółdzielni ” Dolina Raby” Chrostowa 1, Sobolów w Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernickiego miał miejsce Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów. Atrakcją spotkania były warsztaty o Franciszku Kulczyckim przy kawie i rogalikach. Producenci Pan Grzegorz Mucha oraz z Wieńca opowiedzieli o swoich produktach. Pozostali producenci dostarczyli na degustację, dzięki temu uczestnicy mogli degustować wędliny, szynka, boczek, salceson, boczek, przekąski, gołąbki, ryby, koreczki śledziowe, soki.
Wszystkim uczestnikom, producentom, którzy przybyli na spotkanie Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów dziękuję za miłą atmosferę , wymianę poglądów w dziedzinie kulinarnej i poznanie smaku regionalnego.
Składam serdeczne podziękowania firmom , które czynnie zaangażowały się w Festiwal Szwajcarski – Siła Regionów. Ponadto dziękuję Panu Krzysztofowi Wolskiemu za pomoc w organizacji tego przedsięwzięcia.
Szczególne podziękowania dla firm takich jak:
- http://www.lowisko-wieniec.pl/ Pani Justyna i Krzysztof Pilch Wieniec
- F.P.H. Bułeczka Adam Kępa Żegocina
- P. O.W Pan Grzegorz Mucha Kamionna
- Restauracja Regionalna Chata Gieda
- „ALED” Alicja Sławęta Produkcja Wyrobów Wędliniarskich Muchówka
- Firma ” MAGI” Maria Zdebska – Pierożki Babci Władzi Trzciana
- Zakład Mięsno-Wędliniarski Pan Tomasz Chojecki Leszczyna
Podziękowania szczególne dla Pani Marii i Andrzeja Szewczyków za pomoc w przygotowania spotkania.
Anna Szewczyk