Partnerzy








Statystyki
  • 80Ten wpis:
  • 32838Odsłon razem:
  • 188Odsłon dzisiaj:
  • 87Odsłon wczoraj:
  • 525Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 1085Odsłon miesięcznie:
  • 24713Gości razem:
  • 70Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

Kasia Marciniewicz W słoiku. Przetwory przez cały rok

Książka pt. „ W  słoiku przez  cały rok ‘’ autorstwa  blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi  Marciniewicz jest  swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego.

Na początku  autorka dokładnie scharakteryzowała domowe  metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła  na dwa  zasadnicze  rozdziały: Spiżarnia  i Kredens.

W  pierwszym z nich zamieściła  przepisy na przepisy z przetwory z  owoców i warzyw, które  można zamknąć w słoikach  i butelkach.

Warto spróbować ciekawych połączeń z  dżemu z zielonych pomidorów z bazylią czy moreli z tymiankiem.

W drugim rozdziale „ Kredens” można  znaleźć przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sałatek itd.

Sięgając po te  przepisy można się przekonać ,że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet  najbardziej wybredne podniebienia.

Książka pt. „ W  słoiku przez  cały rok ‘’jest adresowana dla wszystkich Czytelników chcących poznać przepisy na przetwory, które służą zdrowemu  odżywianiu się przez  cały rok.

Każdy przepis na domowe przetwory zamieszczony  na  łamach pięknie wydanej książki przez Wydawnictwo Publicat, zawiera 240 stron, twardą oprawę, tabele, zdjęcia zaprezentowanych przetworów po ich przyrządzeniu.

Polecam zapoznanie się z tą książką autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi  Marciniewicz.

 

Recenzentka:

Anna Szewczyk