Prośba o przekazywanie książek
Szanowni Państwo, jeśli na Państwa półkach zalegają stare nie używane książki kucharskie, lub chcecie przekazać jakąś pozycję na rzecz naszego muzeum prosimy o ich przesyłanie na adres naszego biura.
Podobną prośbę przesyłamy do wydawnictw kulinarnych o przekazywanie książek w zamian za promocję wydawnictwa poprzez specjalną półkę w muzeum i umieszczenie Państwa logo na stornie muzeum.
Każdego darczyńcę nagrodzimy okazjonalnym dyplomem i zapraszamy do odwiedzin naszej placówki.
Aktualnie poszukujemy następujących pozycji:
- Czernieckiego o weselu w Łańcucie,
– o Jerzym Franciszku Kulczyckim
– Ćwierczakiewiczowej (Jedyna praktyczne przepisy i 365 obiadów)
– Edwarda Pomiana Pożerskiego
– Zdzisława T. Nowickiego
– Kurta Schellera Kuchnia polska jakiej nie znacie
– Hanny SzymanderskiejZ zagranicznych:
– Tirel Le Viandier
– Brillat-Savarin Fizjologia smaku – jest polskie wydanie
– Careme Sztuka kulinarna kuchni francuskiej
– Bocuse La Cuisine du Marche
… i wiele wiele innych
Adres korespondencyjny:
Lokalna Grupa Działania „Dolina Raby”
Muzeum Książki Kucharskiej i kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego
Chrostowa 1A, 32-742 Sobolów
Małopolska