Partnerzy








Statystyki
  • 145Ten wpis:
  • 113386Odsłon razem:
  • 16Odsłon dzisiaj:
  • 19Odsłon wczoraj:
  • 160Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 698Odsłon miesięcznie:
  • 69110Gości razem:
  • 15Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

Kwartalnik „Polish Food”

W naszym Muzeum gromadzimy książki, ale i czasopisma o kulinariach. Takim czasopismem jest polsko-angielski kwartalnik „Polish Food” wydawany przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa przy współpracy z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Znajdziemy w nim wiele interesujących informacji, oczywiście głównie o polskiej żywności. Kilka lat temu był w czasopiśmie artykuł o naszym Festiwalu Rosołu. Są tam także przepisy kulinarne. W numerze jesiennym 2017 roku przepisy na „Gulasz z jagnięciny podhalańskiej z borowikami i kluskami kładzionymi” oraz „Strogonow z polędwiczki wieprzowej z borowikami”.