Partnerzy








Statystyki
  • 169Ten wpis:
  • 114807Odsłon razem:
  • 12Odsłon dzisiaj:
  • 19Odsłon wczoraj:
  • 189Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 580Odsłon miesięcznie:
  • 70322Gości razem:
  • 12Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

Kuchnia Polska Potrawy z grilla i sałatkowe dodatki

 

 

 

Ewa  Aszkiewicz, Wanda Jackowska

Kuchnia Polska Potrawy z grilla i sałatkowe dodatki

Książka pt „ Kuchnia Polska. Potrawy  z grilla i sałatkowe dodatki ‘’ autorstwa Ewy  Aszkiewicz, Wandy Jackowskiej zawiera  przepisy  na potrawy z  grilla oraz sałatkowe dodatki, które stanowią kulinarny  rarytas na talerzu  podczas spotkań biesiadnych przy grillu.

Lubię kiedy w książkach występuje wyjaśnienie jak zastosować daną potrawę przed jej właściwym  podaniem.  Ważny jest tutaj  odpowiedni  dobór  rodzaj mięsa, rodzaje owoców, ryb, sposób pieczenia mięsa  i dobór dodatków do ich np. sosy, marynaty  do mięs. Stanowi to mocny atut kulinarny tej pozycji kulinarnej, gdyż w interesujący sposób są podane przepisy.

Autorki proponują Czytelnikom przepisy  dania grillowe mniej znane  na polskim stole, ale za to bardzo  zdrowe, lekkie i łatwe w ich przyrządzaniu.  Przykładem tego są   sałatki i surówki, które mają zastosowanie odżywcze w codziennym  w ich spożywaniu.

Książka ta stanowi doskonały prezent dla Czytelników chcących nauczyć się poznawania nowych sposobów grillowania.

Wiedza  i wieloletnia praktyka kulinarna Pani Ewy Aszkiewicz i Pani Wandy Jackowskiej znawczyni dobrego kunsztu smakowego zapraszają Czytelników do poznawania i odkrywania ,że posiadają w swojej  grillowanej kuchni potrawy bogate w smaku , ale dopiero po odpowiednim sposobie ich przyrządzeniu.

Produkty do wykonania potraw grillowych i sałatek, surówek są dostępne na rynku spożywczym, na bazarze, we własnym ogródku.

Można również swoje warzywa i owoce panierować na palenisku grillowym rozkoszując się przy tym ich smakiem i aromatem.

Przepisy na podane potrawy z grilla i sałatkowe dodatki zostały unowocześnione przez autorki.

Prawdziwa uczta dla smakoszy potraw grillowych do , której zapraszam  i polecam zapoznanie się z tą pozycją kulinarną autorstwa Ewy  Aszkiewicz, Wandy Jackowskiej.

Książka składa się z 303 stron, twarda oprawa, zawiera fotografie grillowanych potraw i sałatek , wydana została przez  Wydawnictwo Pubicat, Poznań 2015.

 

Recenzentka:

Anna Szewczyk