Partnerzy








Statystyki
  • 148Ten wpis:
  • 114564Odsłon razem:
  • 24Odsłon dzisiaj:
  • 31Odsłon wczoraj:
  • 176Odsłon w zeszłym tygodniu:
  • 337Odsłon miesięcznie:
  • 70102Gości razem:
  • 22Gości dzisiaj:
  • 0Goście obecnie online:
  • 2 maja 2017Licznone od 2 maja 2017:

EWA WACHOWICZ – EWA GOTUJE ULUBIONE

EWA WACHOWICZ – EWA GOTUJE  ULUBIONE

Autorka książki pt. „Ewa Gotuje ulubione” zaprasza każdego czytelnika do poznania swoich ulubionych dań, przystawek , zup i ciast.

Dania zamieszczone w tej książce sporządzane  szybko oraz cieszą się ogromną popularnością  np. dania z makaronem, warzywa . Zdrowa kuchnia to poczucie konkretnego smaku i rozkoszowania się nim w przyrządzonych potrawach.

Książka  składa się z IV rozdziałów następującej treści:

I: Dobry początek:  Domowa mieszanka przypraw, mozzarella z pomidorami, miętowa  sałatka z  arbuza  i sera  feta, domowy  chrzan, chrzan  z  jajkiem, pasztet z  selera, chleb  owsiany, śledź  pod  pierzynką, szparagi z szynką i  parmezanem, sałatka z cykorii.

II:  Na  głębokim  talerzu: Domowy  rosół z makaronem, zupa z porów, zupa  ziemniaczana  inaczej, krem  z  dyni, zupa  krem  z  zielonej sałaty, krem z pieczonej  papryki, krupnik na żeberkach wieprzowych, krem z zielonego  groszku, krem z soczewicy, krem z pieczonych pomidorów

III: Drugie, czyli  główne  danie: Makaron  gryczany, pesto, kaczka  w  sosie winnym, kogut z kopytkami, gołąbki  w żurku, gęsie  nóżki, ryba słodko – kwaśna , krokiety z kapustą i grzybami, łosoś w  bekonie, pierogi z kaszą, ryż z jabłkami, polędwiczki w miodzie, golonka w kapuście, jagnięcina z grilla, karkówka i indyk z rusztu, golonka w kapuście, polędwiczki  w  miodzie, szaszłyki z  suszoną śliwką.

IV: Mój słodki  świat:  placek ze śliwkami, drożdżówka sypana, chlebaki drożdżowe, szarlotka, szybkie  ciasto bez  pieczenia, ciasto na maślance, Tort chałwowy , placek królewski, sernik z  żurawiną, sernik na czekoladowym  spodzie, cappuccino, raffaello, rurki z kremem, ciasteczka  słoneczka, ciasteczka  marchewkowe, ciasteczka  owsiane z żurawiną, bułeczki  maślane, omlety, rogaliki  z  marmoladą, jabłkowy przysmak, sorbet na kilka  sposobów.

Elementem wzmacniającym jakość bardzo dobrze przyrządzonych potraw jest dodanie przypraw- bazylia. Pani Ewa zwraca uwagę na podawanie posiłków , estetykę , sposób podania.

Nowością w książce jest rozdział poświęcony ,kuchni śródziemnomorskiej.

Czytelnik na nowo odkryje swoje ulubione dania ,dowie się nowych informacji kulinarnych na temat tych dań, które stanowią fascynację autorki.

Danie,które zwróciło moją szczególną uwagę to szaszłyki z suszoną śliwką.

Cenne porady udzielone przez Panią Ewę stanowią wskazówkę ,która udoskonali dany ulubiony przepis czytelnika.

Zachęcam do przeczytania tej książki, ponieważ :

– Dania są proste do wykonania.

– Produkty do przyrządzenia potraw są dostępne w asortymentach sklepowych.

Zdjęcia tychże ulubionych potraw zachęcają do ich przyrządzenia.

Książka zawiera 200 stron, twarda oprawa.

Książkę recenzowała:

Anna  Szewczyk